Blogpost #5 – Massage actie / nieuwe TOP supporter / actie 111u [20-02-2022]

Vandaag was onze We Support Together MASSAGE dag bij van Zuilichem Zorg. Negen personen hebben we mogen verwelkomen die via onze website een afspraak hadden geboekt. Na het trotseren van het slechte weer om op locatie te komen, was het heerlijk ontspannen in een relaxte sfeer en een dito behandeling. Kimberly was vandaag gastvrouw van dienst en zorgde voor de ontvangst en een bakje koffie/thee.  

We willen Sarissa bedanken voor de geboden diensten en inzet van vandaag.

Ook Marieke enorm bedankt voor het beschikbaar stellen van de ruimte bij van Zuilichem Zorg.

En uiteraard een dank voor onze negen "klanten" van vandaag die door het boeken van een behandeling ons initiatief hebben gesteund.    

   

Segers juweliers kent een rijke historie, want al in 1900 was Segers-Jonkers horlogerie in de Karrestraat in Breda een feit. Oprichter was Adrianus Segers, vader van zes dochters en één zoon, Sjef, die in 1940 de winkel overnam. In 1978 nam diens zoon Ad de zaak over en opende nog twee zaken in Breda.

Op 15 november 1979 opende Netty Segers-van der Put haar “Juweliershuis” in Oosterhout. Een juweliersbedrijf met een duidelijk vrouwelijke dagelijkse leiding. Assortiment, beleid en klantenbenadering gezien door het damesoog was de opzet. Charmante zakelijkheid en een overdadige zorg voor cliënten werden de peilers, uniek voor de tijd waarin heren juweliers de weg bepaalden. Het bleek een juiste keuze met voldoende afstand tot andere regionale collegé, een knipoog naar de mode en een eigenzinnige collectie.

10 jaren bleef Het Juweliershuis onder dit vaandel haar activiteiten uitvoeren. Een samengaan met Segers-Jonkers juweliers uit Breda werd een feit. Het Juweliershuis groeide en bloeide, veel cliënten werden meer dan cliënt; sommigen vrienden of vriendinnen. Twee verbouwingen werden uitgevoerd omdat zij door ruimtegebrek nodig waren. De maat werd groter, de gezelligheid bleef.

In 1994 Gijs Segers kondigde aan toch meer te voelen voor het juweliersvak in de winkel, dan te werken op de diamantbeurs hetgeen hij toen deed. Een volledige vakopleiding in Antwerpen en Lausanne waren voorafgegaan. Samen optrekken, hun klanten zogoed mogelijk adviseren, van elkaar te leren en elkaar aanvullen werd de opgave, hetgeen in 2002 leidde tot een overname door Gijs.

Tezamen met een ingrijpende herindeling en verandering van ons pand, wijzigden wij in 2003 de naam naar Segers juweliers en creëerden wij in de Nieuwstraat onze tweede boutique.

Wij zijn blij om Segers juweliers als TOP supporter toe te mogen voegen aan ons initiatief! 

------------------------------------------------------------------------------------

Het programma van de Carnavals Quarantaine marathon is bekend en het beloofd een bijzondere happening te worden! Het café is natuurlijk ook gewoon geopend, dus hoe leuk is het om een kijkje te gaan nemen en live te zien wat er allemaal gebeurt tijdens deze 111u.